10 dingen die je moet weten over de wasstrips

10 dingen die je moet weten over de wasstrips

Vloeibaar wasmiddel bestaat vaak tot 80% à 90% aan water en is daarbij verpakt in wegwerp plastic. 

Om een duurzaam alternatief aan te bieden zonder in te boeten op gebruiksgemak of efficiëntie, ontwikkelden we de BRAUZZ. wasstrips. Een ultrageconcentreerd blaadje wasmiddel dat oplost in water.  

Deze zijn vrij van vervoer van water en vrij van wegwerp plastics. 32 wasstrips worden verpakt in een recycleerbaar kartonnen doosje.

Wil je meer weten over deze nieuwe, duurzame manier van wassen. Ontdek hieronder 10 weetjes:

1. Universeel wasmiddel

De wasstrips zijn efficiënt voor zowel witte, zwarte als gekleurde was. Wassen was nog nooit zo makkelijk!

Daarnaast zijn de strips ook geschikt voor alle soorten textiel: voor wol, zijde en kasjmier!

2. Makkelijk doseerbaar

Één van de voordelen van het ultrageconcentreerde wasmiddel is dat je het makkelijk kan doseren. Zo is één wasstrip goed voor een lading was tot 6kg.

Heb je meer wasgoed? Of erg vuile was?
Dan kan je 1,5 of 2 wasstrips gebruiken.

Heb je minder wasgoed? Of een waterontharder?
Dan kan de wasstrip makkelijk door 2 scheuren. In dit geval is een halve wasstrip voldoende om je wasgoed opnieuw proper te krijgen.

3. Ideaal voor een handwas

De wasstrip is een ultrageconcentreerd wasmiddel dat oplost in water. Dat al vanaf 15°C. Dit maakt dat de wasstrips zelfs geschikt zijn voor een koud programma of een handwas.

Sommige stoffen zijn iets fragieler zoals zijde of wol waardoor je deze kledij beter met de hand wast. Om er zeker van te zijn dat je elk kledingstuk op de correcte manier wast, kijk je best de wasvoorschriften na. Deze bevinden zich meestal aan de binnenkant van een kledingstuk.

Ontdek onze tips hoe je makkelijk een handwas kan zijn op vakantie.

4. Wastrommel vs laadbakje

Je kan de wasstrip tussen de kledij in de wastrommel plaatsen. Of je kan er ook voor kiezen om de wasstrip in het laadbakje van de wasmachine te leggen.

Hierbij raden we aan om hem eerst in enkele stukken te scheuren alvorens je hem in het bakje plaatst. De strip zal oplossen in het waswater voordat hij in de trommel terecht komt.

Beide manieren maken de was even goed schoon. 

5. Perfect in combinatie met de natuurlijke vlekverwijderaar

Maak jouw wasritueel nu 100% duurzaam en gebruik naast de wasstrips ook de natuurlijke vlekverwijderaarHard tegen vlekken, zacht voor de huid.

Je bevochtigt de vlek, gaat erover met de vlekverwijderaar en spoelt de vlek uit. Makkelijk en natuurlijk krachtig!

6. Wasgeur komt vrij bij wrijving

Met de wasstrips werken we met impactgeuren. Concreet wil dit zeggen dat de geur zich hecht in kleine moleculen aan het wasgoed en alleen vrijkomt door wrijving bijvoorbeeld wanneer je jouw frisgewassen kledij draagt.

De was ruikt dus langer fris dan met conventioneel wasmiddel.

7. Makkelijk biologisch afbreekbaar

De rode draad doorheen BRAUZZ. is dat we duurzame consumptie toegankelijk willen maken door innovatieve producten te ontwikkelen. Producten die de mens en de natuur niet schaden.

De wasstrips, net zoals onze andere producten, zijn dan ook natuurlijk krachtig, makkelijk biologisch afbreekbaar en bevatten geen wegwerp plastics.

Samen met +85.000 anderen zorgen we voor positieve impact door de planeet schoner te maken, letterlijk en figuurlijk.

8. Dermatologisch gekeurd als excellent

Conventioneel wasmiddel bevat vaak schadelijke ingrediënten dat de huid kan irriteren. Dit veroorzaakt vaak allergische reacties zoals uitslag of jeuk. 

De BRAUZZ. wasstrips zijn helemaal natuurlijk en bevatten geen schadelijke ingrediënten. Net daarom vinden we het belangrijk om ons wasmiddel dermatologisch te testen. 

En met succes, want het gerenomeerde Duitse Dermatest testte de BRAUZZ. wasstrips en gaf het hoogst haalbare label, 'excellent’.

Op deze manier garanderen we dat het uitlokken van allergieën tot een minimum beperkt wordt.

9. Al vanaf €0,32 per wasbeurt

Via een flexibel abonnement geniet je van de laagste prijs waarbij je slechts €0,32 per wasbeurt betaalt. Op deze manier willen we duurzaamheid stimuleren, zoals onze missie luidt.

Een abonnement heeft tal van voordelen

  • De laagste prijs: geniet van €5 korting
  • Geen kleine lettertjes: jij behoudt alle controle en kan flexibel pauzeren, overslaan of stopzetten
  • Je bepaalt zelf wanneer en hoeveel producten je om de zoveel tijd wil ontvangen 

En je betaalt makkelijk via Bancontact, IDeal, Paypal, Kredietkaart.
Alleen maar voordelen dus!

10. BRAUZZ. wasstrips uitgeroepen tot Product van het Jaar

Zowel in Nederland als in België zijn de wasstrips dit jaar uitgeroepen tot het Beste Product van het Jaar in de categorie duurzaamheid.

Dit wijst op de grote interesse die er is in beide landen voor duurzame alternatieven. Meer en meer mensen zijn bewust op zoek naar natuurlijke producten die daarnaast ook vrij zijn van wegwerp plastic.

Intussen hebben we al meer dan 85.000 mensen die overtuigd zijn van onze innovatieve producten. Op deze manier probeert iedereen zijn steentje bij te dragen aan een schonere planeet.

 

Wasstrips Beste Product van het Jaar

 

 

Terug