Veelgestelde vragen
Kan ik éénmalig producten toevoegen aan mijn volgende bestelling?
Je kan al de producten éénmalig toevoegen. Deze producten zullen dan geleverd worden bij jouw volgende bestelling. Bij de abonnementsproducten krijg je dan de keuze om dit als abonnement toe te voegen of gewoon éénmalig om eens te proberen! Bij het tabje 'Leveringsschema' zie je dan een overzicht van jouw volgende bestelling!
Kan ik een bestelling overslaan?
Ja hoor! Als je eventjes genoeg voorraad hebt, kan je de volgende bestelling makkelijk uitstellen. Je ziet hierboven al jouw producten staan, samen met de datum van de volgende verzending. Onder deze datum staat de optie 'levering overslaan'. Je ziet dan ook ineens een nieuwe datum verschijnen.
Wat kan ik allemaal aanpassen in mijn abonnement?
Als je op 'abonnement beheren' klikt, zie je al de opties verschijnen. Je kan de leverdatum en frequentie veranderen. Als je op het product klikt (links) dan kan je ook het aantal veranderen. Daarnaast kan je ook producten toevoegen, een verzending overslaan, het abonnement annuleren en de betaalgegevens aanpassen. Let wel op dat sommige aanpassingen enkel gelden voor het gekozen product. Als je meerdere abonnementen hebt en je wil dat ze samen aankomen, moet je zorgen dat de anderen ook zijn aangepast.