Klik de vragen open om de antwoorden te ontdekken.

De 5 meestgestelde vragen

Hoe werkt het Spreds investeringsplatform?

Spreds is een Belgisch eFundraising platform dat investeringen faciliteert van particulieren in ondernemingen.

Via Spreds geven we de opportuniteit aan onze klanten om medeaandeelhouder te worden van BRAUZZ.

Investeren in BRAUZZ. kan door een account aan te maken op www.spreds.com (duurt ongeveer 10min), en dit vanaf een minimaal bedrag van €500.

Hiervoor rekent Spreds de kost van 5% aan op het investeringsbedrag.

Wat is Tax Shelter?

Aangezien BRAUZZ. een kleine, Belgische onderneming is dat minder dan 4 jaar bestaat, krijgen particuliere investeerders een belastingvermindering van 30% op het geïnvesteerde bedrag.

Een Belgische start-up kan maximaal €500.000 ophalen via Tax Shelter.

BRAUZZ. heeft voor deze financieringsronde een bedrag van €187.604 beschikbaar via Tax Shelter. Wanneer dit bedrag bereikt wordt, is investeren nog steeds mogelijk, maar kan er niet meer genoten worden van een Tax Shelter.

Na jouw investering in BRAUZZ. voorziet Spreds het Tax Shelter-certificaat dat je later kan opnemen in jouw belastingaangifte in 2025.

Waarom investeren in BRAUZZ. en wat is het mogelijke rendement?

Met BRAUZZ. behoren we tot de snelst groeiende Belgische start-ups door onze aanzienlijke groei in omzet. Die ging van €552.420 naar €3.178.803 in 3 jaar tijd.

Door ons klantenbestand van meer dan 100.000 consumenten zijn we uitgegroeid tot hét duurzame huishoudmerk dat de concurrentie aangaat met bekende retailmerken.

Aangezien we ervan overtuigd zijn dat onze plasticvrije, huishoudelijke producten de toekomst zijn, is er nog een enorm potentieel om te blijven doorgroeien de komende jaren.

Door te investeren in BRAUZZ. geloof je dus dat we de komende jaren marktaandeel kunnen blijven winnen van traditionele merken.

De meerwaarde kan, naast de Tax Shelter, gecreëerd worden door een eventuele verkoop van het bedrijf aan een grotere speler.

Wat zijn de risico’s van mijn investering?

Via Spreds investeer je in de aandelen van BRAUZZ. en is er dus geen garantie op het geïnvesteerd bedrag.

Het risico bestaat dus dat je het gehele geïnvesteerd bedrag, min de belastingvermindering van 30% indien je aanspraak maakt op de Tax Shelter, verliest.

Investeren brengt serieuze risico’s met zich mee, daarbij inbegrepen het verlies van het volledige kapitaal of een gedeelte daarvan. Gelieve de Blad met essentiële beleggingsinformatie en de sectie over risicofactoren te lezen en u aan te melden vooraleer te investeren.

Waarom haalt BRAUZZ. kapitaal op via Spreds?

We willen onze klanten de kans geven om medeaandeelhouder te worden van BRAUZZ., omdat we sterk geloven in de waarde van merkambassadeurs.

Door dichter bij ons klanten te staan, kunnen we op basis van verkregen feedback, betere beslissingen maken op het vlak van productinnovatie en merkontwikkeling. 

BRAUZZ. zal het geïnvesteerde kapitaal gebruiken om nieuwe producten te ontwikkelen en het huidige productassortiment te verbeteren.

Daarnaast zal een deel ingezet worden als marketingbudget om het marktaandeel te blijven vergroten.

Tot slot zal er de komende maanden sterk geïnvesteerd worden in het verwerven van nieuw talent om ons te versterken in onze ambities.

Stap mee in ons groeiverhaal

Bij BRAUZZ. zijn we ambitieus! We geloven dat onze duurzame alternatieven de toekomst zijn.

Tot vandaag vonden er al 2 kapitaalrondes plaats en nu willen we ook jou, als trouwe BRAUZZ. klant, een eerste kans geven om mee te stappen in dit groeiverhaal.

Hoe gaat dat in zijn werk?

In de eerste fase zal de kapitaalronde exclusief opengesteld worden voor onze eigen klanten via het Spreds platform. Vanaf 22 mei wordt de campagne openbaar gesteld en kunnen naast onze klanten, ook alle 45.000 actieve Spreds investeerders deelnemen aan deze crowdfunding.

"Investeren brengt serieuze risico’s met zich mee, daarbij inbegrepen het verlies van het volledige kapitaal of een gedeelte daarvan. Gelieve de Blad met essentiële beleggingsinformatie en de sectie over risicofactoren te lezen en u aan te melden vooraleer te investeren."

Word als klant
aandeelhouder van BRAUZZ.

3 redenen om te investeren

In samenwerking met Spreds, een Belgisch crowdfundingplatform.
Profiteer van 30% belastingsvermindering
Stimuleer de innovatieve schoonmaak (r)evolutie
BRAUZZ. is marktleider in België en Nederland

30% belastingaftrek

BRAUZZ. bestaat nog geen 4 jaar. Hierdoor kan jij, als particuliere investeerder, genieten van een belastingvermindering van 30% in de personenbelasting.

De Vlaamse overheid wil met dit initiatief de drempel verlagen om te investeren in jonge groeibedrijven.

Stel, je investeert in mei 2024, dan krijg je 30% terug als belastingvermindering. In een voorbeeld dat je €2.500 investeert in mei 2024, betekent dit dat je €750 terugkrijgt in belastingvermindering op jouw aangifte in personenbelasting van 2025, ongeacht de situatie van de start-up waarin je investeert.

👉 Meer informatie vind je op de website van My Minfin.

Ontdek het BRAUZZ. dossier

Investeer in de innovatieve schoonmaak (r)evolutie

Investeren in BRAUZZ. is investeren in een assortiment duurzame schoonmaakproducten en de verdere ontwikkeling daarvan. De schoonmaakindustrie is ironisch gezien niet zo schoon als je denkt.

Het is, binnen de industrie van consumptiegoederen, een van de grootste bijdragers van wegwerp plastic afval en CO2-uitstoot, door het vervoer van de zware en onhandig te vervoeren verpakkingen.

🏆 Bij BRAUZZ. hebben we reeds een reeks award-winnende producten die duidelijk duurzame voordelen hebben.

👉 Een deel van de kapitaalronde zal dienen om onze expertise verder in te zetten voor het verbeteren van bestaande producten en de ontwikkeling van nieuwe producten.

BRAUZZ. is marktleider in België en Nederland

Hoewel we slechts 4 jaar geleden begonnen aan de ontwikkeling van ons eerste product, en nog maar sinds 3 jaar onze producten te koop aanbieden, slaagden wij erin de kaap van 100.000 klanten te bereiken in België en Nederland. Daarvan zijn er maar liefst 12.000 actieve abonnees die automatisch hun favoriete duurzame schoonmaakmiddelen thuis laten leveren.

Dit alles is het ultieme bewijs dat onze producten échte game-changers zijn voor een eenvoudig duurzamer huishouden. Deze kapitaalronde zal mede de verdere groei van BRAUZZ. ondersteunen.

Bekijk het BRAUZZ. dossier

In samenwerking met Spreds

een Belgisch investeringsplatform voor particulieren.
Het platform maakt investeren in bedrijven laagdrempelig en toegankelijk voor particulieren. Door het Tax Shelter initiatief van de Vlaamse overheid kan door te investeren ook genoten worden van een belastingsverlaging.

“Het lijkt ons fantastisch onze klanten als eerste de kans te bieden, deel uit te maken van ons groeiverhaal.”

Lowie, CEO van BRAUZZ.