Wat betekenen de wassymbolen in mijn kledij?

Wat betekenen de wassymbolen in mijn kledij?

Als je ooit in een situatie hebt gezeten waarin je naar het waslabel in je kleding staarde alsof het een geheimtaal was, ben je niet alleen. Wassymbolen kunnen verwarrend lijken, maar ze zijn eigenlijk een handige gids om je te helpen begrijpen hoe je je kleding het beste kunt verzorgen.

De juiste verzorging van kledij kan er namelijk net voor zorgen dat de kwaliteit en de levensduur ervan gegarandeerd wordt.

Hieronder vind je een overzicht van de voorschriften die focussen op: wassen, drogen, strijken, bleken en een professionele verzorging.

 

Wassen

Wassen is een van de essentiële stappen in de kledingverzorging. Verschillende stoffen vereisen verschillende wasmethoden, en de wassymbolen geven aan hoe je jouw kleding het beste kunt behandelen.

De wasstrip is trouwens een ideaal duurzaam wasmiddel geschikt voor elk wasgoed en zelfs fragiele stoffen. 

Hieronder de symbolen die je moet kennen:

wassymbolen: wassen

Drogen

Correct drogen is essentieel om je kleding in goede staat te houden. De wassymbolen voor drogen vertellen je hoe je dit het beste kunt doen.

Tip: gebruik wasdroger ballen om te besparen op droogtijd en dus ook op elektriciteit. Het maakt overigens je wasgoed zachter.

Hieronder de symbolen die je moet kennen:

wassymbolen: drogen

Strijken

Het strijken van je kleding kan een wereld van verschil maken in het uiterlijk en de presentatie. De symbolen op het etiket vertellen je hoe je dit het beste kunt doen.

Hieronder de symbolen die je moet kennen:

wassymbolen: strijken

Bleken

Bleken is een manier om vlekken te verwijderen en je kleding een frisse uitstraling te geven. De wassymbolen voor bleken bieden hierin de nodige leidraad.

Op zoek naar een natuurlijke vlekverwijderaar die je kledij, je machine en de planeet niet schaden?

Hieronder de symbolen die je moet kennen:

wassymbolen: bleken

Professionele reiniging

De wassymbolen voor een professionele of chemische reiniging kan je vaak herkennen aan de cirkel met daarin een letter. Als er zo'n voorschriften op je waslabel worden weergegeven, raden we een professionele reiniging aan.

Hieronder de symbolen die je moet kennen:

wassymbolen: professionele reiniging


 

Terug