WAAR OF NIET WAAR: 3 mythes over shampoo bars

WAAR OF NIET WAAR: 3 mythes over shampoo bars

In een wereld waar duurzaamheid een steeds prominentere rol speelt in ons dagelijks leven, hebben we allemaal wel eens gehoord van douche en shampoo bars. Deze compacte, handige stukken zeep-zonder-zeep beloven niet alleen een vermindering van plastic afval, maar ook een betere verzorging voor onze huid en haar.

Nu zijn er enkele mythes over deze alternatieve doucheproducten die het onderzoeken (en rechtzetten) waard zijn.

1. Waar of niet waar: bars zijn niet geschikt voor alle huid- en haartypes

Sommigen geloven dat ze te agressief kan zijn voor gevoelige of droge huid, terwijl anderen denken dat het niet grondig genoeg reinigt voor de vettere huidtypes.

Deze stelling is niet waar:

Eco-vriendelijke douchebars worden speciaal geformuleerd met verschillende huid- en haartypes in gedachten. Zo zijn deze douchebars  enerzijds ontwikkeld met een unieke zeep-zonder-zeep formule dat hydraterend werkt op elke huid. Anderzijds hebben ze een shampoo bar ontwikkeld op basis van verschillende haartypes. Zo heb je een shampoo bar voor vettig haar, droog haar en een voor alle haartypes.

Afhankelijk van het type haar waarvoor de bar ontwikkeld is, bestaan ze uit hydraterende, voedende ingrediënten. Leuk is ook dat deze douche en shampoo bars een unieke vorm hebben waardoor ze een masserend en extra schuimend effect hebben.

2. Waar of niet waar: douchebars zijn niet handig in gebruik

Een andere veelgehoorde zorg is dat douchebars minder praktisch zijn in gebruik dan vloeibare zeep. Mensen zijn vaak gewend aan het gemak van een pompje of knijpfles en denken dat het gebruik van een bar rommeliger of onhandiger zal zijn.

Deze stelling is niet waar:

Bars zijn compacter en bovendien gemakkelijker te verpakken voor reizen en vakanties. Daarbij hebben deze een handig touwtje wat het makkelijker maakt om tijdens het wassen de grip te bewaren. Het voorkomt dat je de bar laat vallen. Het is touwtje heeft ook als voordeel dat je het makkelijk kan ophangen om te drogen op op te bergen.

3. Waar of niet waar: shampoo en body bars zijn duurder op lange termijn

Sommige mensen aarzelen om douchebars aan te schaffen omdat ze duurder zouden zijn dan vloeibare zeep doordat ze sneller op zouden geraken.

Deze stelling is niet waar:

Hoewel de initiële kosten van een douchebar misschien hoger zijn dan die van een fles vloeibare zeep, kan een bar eigenlijk langer meegaan. Omdat je met een douche minder product verspilt dan met vloeibare zeep, is één douchebar gelijk aan drie plastic flessen vloeibare zeep.

Bovendien zijn er intussen al meer hoogwaardige douchebar tegen redelijke prijzen, waardoor ze op de lange termijn een kosteneffectieve keuze kunnen zijn.

Terug