Tips om low-waste thuis te werken

In tijden van Covid-19 is telewerken de nieuwe norm geworden. Er wordt zoveel mogelijk gevraagd om van thuis uit te werken, maar hoe doe je dat nu low-waste? Low-waste is een concept dat je zoveel mogelijk bewust maakt van het afval en je stimuleert om minder te verspillen. Gebruik deze tips voor je eerste stappen richting een low-waste lifestyle tijdens het thuis werken!

via GIPHY 

Tip 1: verplaats je bureau

Maak zoveel mogelijk gebruik van de zon als lichtbron. Verplaats je bureau naar je ramen, zodat de zon je werkplek overdag kan verlichten. Daardoor ga je minder snel het licht moeten aandoen. Schakel over op ledlampen als je toch je licht zou moeten aandoen.

Tip 2: reduceer je papiergebruik

Je papiergebruik kan je op verschillende manieren verminderen.

Probeer in eerste instantie enkel te printen als het echt nodig is.

Een andere manier is om gebruik te maken van een online agenda en online notities. Daar bestaan allerlei apps voor, denk maar aan Evernote of Google Calendar.

 

via GIPHY

Tip 3: weg met wegwerp plastic

Gebruik een drinkbus of karaf en vul deze telkens met kraantjeswater. Daardoor moet je geen petflessen meer kopen en doe je zowel je portemonnee als het milieu een plezier. Is jouw kraantjes water niet klaar om meteen te drinken? Schaf dan een waterfilter aan om het te zuiveren.

Tip 4: verwijder je prullenbak

Een ietwat rare tip zou je eerst denken, maar er zit een logica achter. Door je prullenbak niet meer aan je bureau te zetten, ga je bewuster nadenken over wat je weggooit. Het afval zal niet zomaar verdwijnen van je bureau, je zal geconfronteerd worden met wat je weggooit en of je het wel nodig had in de eerste plaats.

 

via GIPHY

Tip 5: zorg voor een propere werkplek

Probeer zo vaak mogelijk je bureau eens helemaal op te kuisen en alle zaken een vaste plaats te geven en de onnodige zaken te verwijderen. Een propere werkplek zorgt namelijk voor minder stress, meer motivatie en dus betere output. Het enige juiste low-waste schoonmaakmiddel hiervoor is natuurlijk de BRAUZZ. allesreiniger. Met dit 100% biologisch afbreek en wegwerp plastic vrij product laat jij jouw werkplek schitteren!

Starterspakket

Starterspakket

€39,00

Bekijk product
Terug