People, Planet & Profit: hoe BRAUZZ. maatschappelijk verantwoord onderneemt

People, Planet & Profit: hoe BRAUZZ. maatschappelijk verantwoord onderneemt

BRAUZZ. is opgestart met een ambitieuze missie; de wereld letterlijk en figuurlijk schoner maken. Dit willen we doen door innovatieve producten te ontwikkelen die duurzame consumptie mogelijk maken zonder daarbij de klant in te laten boeten op kwaliteit, gebruiksgemak en betaalbaarheid.

Echter geloven wij, team BRAUZZ., dat we verder moeten durven kijken dan ons product gamma als we effectief maatschappelijk verantwoord willen ondernemen.

Daarom werken wij via het 3P-model wat staat voor Planet, People, Profit.

Planet: Door te werken met ultraconcentraten slagen wij erin heel wat CO2-uitstoot uit sparen. Onze wasstrips en refills zijn vele malen kleiner, vervoeren geen nutteloos water en zijn volledig vrij van plastic. Omdat onze producten zo efficient mogelijk verpakt zijn, passen ze ook gewoon door de brievenbus. 80% van onze pakjes mogen dus mee in de tas van de postbode in plaats van een koeriers busje.

Daarnaast zijn al onze producten makkelijk biologisch afbreekbaar en dermatologisch en vegan gecertificeerd. Producten beter voor mens en planeet dus.

People: Een van onze belangrijkste partners is AMAB; een sociaal maatwerkbedrijf. AMAB stelt mensen met een fysieke en/of mentale beperking te werk. Ze komen terecht in een arbeidscircuit die rekening houdt met hun noden en inspireert zo tot persoonlijke groei. Elk BRAUZZ. pakje wordt daar samengesteld en opgestuurd. Elke bestelling bij BRAUZZ. heeft zo dus een mooie sociale impact.

Profit: Ook al hebben de BRAUZZ. producten duidelijke voordelen tegenover conventionele huishoudmiddelen, ze hebben nog steeds een impact. We werkten samen met EcoCart om de impact per product te berekenen van productie tot transport en opslag. Op basis van elke verkocht product, doneren wij een specifiek bedrag ter investering in groene energie productie. Het project waar wij een deel van onze winsten aan doneren zijn Europese biogas centrales. Biogas centrales kunnen broeikasgassen omzetten in hernieuwbare energie.

BRAUZZ. wasstrips

 

Bekijk product
Terug