5 tips voor een milieuvriendelijk Halloween feestje

5 tips voor een milieuvriendelijk Halloween feestje

Halloween is populairder dan ooit, zowel onder volwassenen als onder kinderen. Een griezelfeest dat we gerust wat meer eco-vriendelijk en duurzaam kunnen maken.

Ontdek 5 makkelijke tips om van Halloween een griezel- & ecologisch feest te maken. 

Deel, upcycle en DIY

Je moet niet elk jaar een nieuw kostuum aankopen om mee te doen aan Halloween. Duik in de verkleedkoffer van vrienden en familie en pak elk jaar uit met een ander kostuum. De ideale manier om elk jaar een andere outfit te dragen zonder uitgaven te doen.

Vind je helemaal niks? Dan kunnen de creatievelingen zelf een outfit bij elkaar knutselen. Trek je kleerkast open en ga aan de slag met oude stoffen, karton, hier en daar een likje verf...  Voor je het weet heb je zelf je outfit gemaakt.

Vegan make-up

Geen Halloween zonder griezel make-up. Wanneer Halloween er aankomt, transformeert ook ons gezicht in een waar griezelfiguur.  

Hierbij een kleine herinnering dat make-up ingrediënten vaak sporen van dierlijke oorsprong bevatten. Daarbij komt nog eens dat het vaak zelfs schadelijke ingrediënten voor de huid bevat. Let daarom vooraf goed op welke producten je aankoopt.

Kies voor vegan en natuurlijke schmink. Wees je ervan bewust dat we ook op deze manier ons steentje kunnen bijdragen.

 

Trick or treat

Terwijl de volwassenen samen vieren, zijn kinderen aan het rondgaan in de buurt om zoveel mogelijk snoep te verzamelen aan de deuren.

Hierbij is het snoep dat we uitdelen vaak verpakt in wegwerp plastic. In plaats daarvan is snoepgoed verpakt in papier een betere optie. Een ander alternatief is om snoepgoed in bulk aan te kopen zonder dat ze apart verpakt zijn. 

Of beter nog, je kan ook zelf gebakjes en koekjes bakken. Op die manier vermijd je plastic verpakkingen en het smaakt des te meer.  

De liefde van het kind gaat door de maag, toch?

 

Pompoenen, veel pompoenen... 

We gebruiken ze als decoratie maar ook als activiteit met kinderen om er griezelgezichten in te maken. Plezier verzekerd.   

Gooi de inhoud van de pompoenen zeker niet weg. Probeer de pompoen te verwerken in gerechten; maak er soep van of vries het pompoenvlees in om later op te eten. Op die manier vieren we Halloween op een zero waste manier en hebben we er nog plezier aan ook.  

Daarnaast raden we het ook aan om de pompoenen aan te kopen bij lokale boeren of winkels. Het jaar erna kan je er dan voor kiezen om de pompoenzaadjes te gebruiken om er zelf in de tuin te laten groeien. Zelfgekweekt en zelfgemaakt smaakt altijd beter.  

 

Decoraties 

Vleermuizen, pompoenen, vlaggetjes, eten, lichtjes, spinnenwebben... de typischedecoraties voor Halloween halen we in huis om helemaal in thema te blijven. Maar heb je er al eens aan gedacht om je decoratie zelf te maken?  

Met papier, lijm, karton, stiften, oude kledingstukken kan je heel makkelijk voorwerpen in thema toveren.  

Laat je creativiteit de vrije loop en maak je decoratie gewoon zelf. Het jaar erna gebruik je ze gewoon opnieuw. Stop ze dus zeker niet te ver weg.

 

Maak er een bangelijk duurzame Halloween van! 

Terug