Derma test

Derma test

"Dermatologisch getest" staat vaak op de verpakking van was- en cosmetica producten. Onze BRAUZZ. wasstrips (zowel met geur als geurloos) zijn ook dermatologisch getest en als 'excellent' beoordeeld, het hoogst haalbare keurmerk.

Maar wat betekent dat precies en waarom worden deze tests uitgevoerd?

Eerst het belangrijkste: Wie test er? Het is belangrijk op te merken dat "dermatologisch getest" geen strikt gedefinieerde term is. Elke soort test die onder toezicht van een dermatoloog wordt uitgevoerd, kan worden beschouwd als een dermatologische test. De term "dermatologisch getest" zegt dus niets over de testmethode, de onafhankelijkheid van de tester en zelfs niet over het resultaat van de test.

Let er dus steeds op dat producten die dermatologisch getest zijn ook een certificaat behaalden bij een onafhankelijk partij. De BRAUZZ. wasstrips (zowel met geur als geurloos) zijn getest bij het 'Dermatest Institute'; een onafhankelijk, internationaal erkend test- en onderzoeksinstituut gevestigd in Duitsland. Als het gaat om de veiligheid van producten voor de huid, is het Dermatest Institute absolute wereldtop voor het testen en certificeren.

Wat wordt er getest?

De epicutane test (plakproef) maakt deel uit van het standaardprogramma van de dermatologie en de DERMATEST-tests. De plakproef wordt gebruikt om te testen of het product een primair irriterend effect of een contact allergie teweeg brengt bij proefpersonen met een reeds gevoelige huid.


Het product wordt met kleine doekjes in een geschikte concentratie aangebracht en met een pleister op de rug geplakt en na ongeveer 2-3 dagen verwijderd. Op de eerste dag en de daaropvolgende dagen worden metingen verricht. Er wordt een dermatologische test uitgevoerd om na te gaan of en welke huidreacties zijn opgetreden als gevolg van contact met het product. Een positieve reactie op een correct uitgevoerde plakproef wordt beschouwd als bewijs van primaire irritatie door de teststof.

Wat betekent het wanneer een product gecertificeerd is door Dermatest?


De Dermatest certificering helpt ons de huidverdraagzaamheid te garanderen. Voor mensen met allergieën of een gevoelige huid zijn onze producten op betrouwbare wijze erkend, zodat het gebruik ervan absoluut risicoloos en onschadelijk is.

De derma test werd zowel gedaan voor de geurloze wasstrips als die met een heerlijke geur. Beide behaalden ook het certificaat. Het is nu dus aan jou om te kiezen of jij voor de geur of geurloze variant gaat.

BRAUZZ. wasstrips

 

Bekijk product
Terug