De milieu-impact van conventionele reinigingsproducten

De milieu-impact van conventionele reinigingsproducten

Schoonmaakmiddel is iets wat we bijna dagelijks gebruiken om van onze thuis een goed onderhouden plek te maken. Een ruimte die net helemaal schoongemaakt is ruikt lekker, is gezonder en biedt een schone omgeving om in te leven. Echter houden we vaak geen rekening met de impact die schoonmaakmiddelen hebben op de wereld waarin we leven.

Hoewel conventionele schoonmaakproducten onze keuken, badkamer en woonkamer misschien wel schoon houden, bewijzen ze de natuurlijke omgeving een slechte dienst.

Laten we eens kijken naar de impact van de verpakking van de meeste schoonmaakproducten, de inhoud ervan en hoe ze terecht komen bij de miljoenen consumenten.


De impact van de verpakking.

Een van de drie belangrijkste factoren die bijdragen tot de negatieve milieu-impact van schoonmaakproducten is de verpakking. Dit is niet verwonderlijk want de meeste conventionele schoonmaakproducten worden verkocht in een plastic spuitfles. Met de huidige plastic crisis is plastic dat slechts eenmalig gebruikt wordt zeker te vermijden.


De impact van de inhoud.

Hoewel de verpakking van reinigingsmiddelen zeer niet-duurzaam kan zijn, heeft de ingrediëntenlijst ook een impact. Ftalaten, quaternaire ammoniumverbindingen (QUATS), perchloorethyleen, fosfor, triclosan, ammoniak of chloor zijn slechts enkele van de milieubelastende chemicaliën op de lange lijst!


De meeste van de reinigingsmiddelen die we thuis gebruiken, gaan uiteindelijk door de gootsteen. Hoewel veel van de chemicaliën in conventionele reinigingsmiddelen kunnen worden gefilterd in afvalwaterzuiveringsinstallaties, is dit niet het geval voor allemaal en sommige blijven de rivieren en zeeën vervuilen, waardoor de vegetatie wordt aangetast.


De impact van het transport.

Als wij massaal geproduceerde schoonmaakproducten van een grote fabrikant kopen, is de kans groot dat het product vele kilometers van ons vandaan is gemaakt en verschillende fasen van de reis heeft moeten doorlopen om op locatie te komen.

Al dat vervoer heeft een milieukost, hoewel je het misschien niet beseft; vrachtwagens, schepen en andere transportmethoden gebruiken allemaal fossiele brandstoffen om hun goederen te verschepen, wat betekent dat elk commercieel product dat je koopt een fractionele, maar meetbare impact heeft op het milieu.

Transport zal er altijd zijn, maar hier helpt het om deze zo efficiënt mogelijk te maken. Conventionele schoonmaak producten bestaat tot 90% uit water en zitten verpakt in flessen die niet stapelbaar zijn. Efficiënt is dit alles behalve want water komt vaak gewoon uit de kraan bij de mensen thuis.


BRAUZZ. pakt de problemen aan.

BRAUZZ. slaagde door veel onderzoek en ontwikkeling om de essentie van schoonmaakmiddel te bundelen in een refill systeem. Hoe werkt het? Je koopt eenmalig een duurzame hervulbare fles. Je vult deze thuis met water en giet de navulling erbij. Na enkele seconden ben jij klaar om schoon te maken. Zo stop je met betalen voor wegwerp plastic, water en onnodig zwaar transport. Simpel.


1

Vul de fles met water van de kraan.


2

Knip het zakje open en giet de inhoud in de fles.


3

Draai de verstuiver vast op de fles. Klaar!


4

Hergebruik de fles met een nieuwe refill. Simpel.


BRAUZZ. producten

Starterspakket
Navulling pakket
Terug