3 tips om duurzaam aan het werk te gaan

3 tips om duurzaam aan het werk te gaan

We proberen allemaal ons steentje bij te dragen voor een beter milieu, maar doe je dat ook al op kantoor? Met 3 simpele tips kan je jouw werkervaring ecologischer maken. Wie weet zet je jouw omgeving aan om mee te gaan in de duurzame trend. Met enkele eenvoudige aanpassingen maak je een wereld van verschil.

Hier volgen 3 tips om jouw werkervaring zo duurzaam mogelijk te maken.

Tip 1. More than hip naar kantoor

De Nederlandse webshop MoreThanHip maakt jullie startklaar om opnieuw naar het werk te gaan.  

Upcyclen is het nieuwe recycleren en dat hebben ze geweten. Kees en Ingrid maken van afval nieuwe spulletjes. Afgedankte zeilen van vrachtwagens krijgen een nieuw leven in de vorm van een rugzak of pennenzak en geleegde cementzakken worden geupcycled tot werktas of toilettas. Daarnaast werken zij veel met milieuvriendelijk plantaardig gelooid eco-leer. Voor allerlei kantoorspullen kan je terecht bij MoreThanHip. Van een laptoptas tot een fietstas; jouw hele werkervaring wordt zo helemaal duurzaam en fair trade.

Sta je al te popelen om hip én eco naar het werk te trekken?

 

Tip 2. Fiets a way   

Nu we alweer volop naar school en naar het werk trekken waarom dan niet de auto links laten liggen en helemaal voor de fiets kiezen?  

Bij Swapfiets kan je voordelig een fiets lenen; zij nemen alle zorgen op zich en jij mag gewoon van punt A naar punt B fietsen met een gewone of een elektrische fiets.

Zorgeloos en low impact naar het werk begint bij Swapfiets.

 

Tip 3. Food prepping is het nieuwe normaal  

Weg met alle voorverpakte slaatjes bij de supermarkt. Bereid voortaan jouw eigen lunchpakket voor en gebruik daarbij herbruikbare doosjes. Je hebt ze in alle vormen en maten. Goed voor slaatjes, ontbijt op de trein of om een soepje op kantoor.
 
’s Ochtends kost het je 5 minuutjes meer tijd maar je bespaart er wel een heleboel afval mee uit.  

Tip: voor wie toch te laat opstaat waardoor er geen tijd meer is om een lunchpakket voor te bereiden: probeer Djar. Ze leveren jouw slaatje in een bokaal waardoor je wegwerp plastic vermijdt.  

Lang leve langer slapen en toch plasticvrij leven. 

 

Maak jouw werkervaring groener,
het was nog nooit zo makkelijk! 

 

 

Terug
Is dit wat voor jou?
Ontdekken