3 tips om overconsumptie te vermijden tijdens Green Friday

3 tips om overconsumptie te vermijden tijdens Green Friday

De kortingen tijdens de Green Friday periode klinken als muziek in de oren waardoor we ons al snel laten gaan. Spullen die we niet nodig hebben, kopen we toch aan. Kwantiteit gaat boven kwaliteit, lijkt de regel te zijn voor deze periode. 
 
Oplossing: BRAUZZ. maakt er Green Friday van!  

Tijdens deze periode willen wij mensen aanmoedigen om bewuster én duurzamer te kopen. Ruben van team BRAUZZ. legt in dit filmpje graag verder uitleg waarom BRAUZZ. meedoet met Green Friday.

Ga met de volgende 3 tips Green Friday tegemoet.


Tip 1 - Heb ik het wel écht nodig?
 

Maak vooraf een lijstje met spullen die je kan gebruiken en kom minder in de verleiding om meer onnodige dingen aan te kopen. Veel mensen verliezen zichzelf een beetje doordat ze van de ene op de andere (web)shop met koopjes belanden. 

Bedenk daarom vooraf welk duurzaam product je voordeliger zou willen uitproberen en van welke producten je weer een voorraad kan aanleggen. Op die manier koop je veel gerichter én bewuster.

 

Tip 2 - Kijk kritisch naar merken  

Vandaag de dag zijn nog lang niet alle merken duurzaam. Daar komt nog eens bij dat bedrijven mensen vaak misleiden met groene labels waardoor greenwashing ontstaat.  

Gelukkig kan je met een beetje onderzoek er al snel achter komen welke merken oprecht investeren in een betere, groene toekomst. 

Wees kritisch en doe onderzoek voordat je meedoet aan Green Friday om te verzekeren dat je wel degelijk investeert in enkel duurzame merken en producten. 


Tip 3 - Kwaliteit boven kwantiteit

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Producten van goede kwaliteit gaan langer mee, waardoor je op de langer termijn minder koopt.

Kies dus bewust voor kwaliteit boven kwantiteit en laat je niet misleiden om steeds meer aan een veel te lage prijs aan te kopen. 

Maak van deze periode gebruik om eindelijk eens dat ene duurzame product te proberen dat al zo lang op je lijstje staat. Met bovenstaande tips maken we van de koopjesperiode één groot duurzaam feest.

Heb jij nog tips om duurzaam te winkelen? 
Laat ze achter onder dit filmpje 'Maak van Black friday, Green Friday'

 
Kies bewust, kies duurzaam, met BRAUZZ.
Ontdek de Clean Green Friday Deals op de webshop!

 

Green Friday Korting
Terug